Ontdek onze opleidingen

Soms heb je nood aan zeer concrete handvaten en een goede dosis zelfvertrouwen. Zeker als je met mensen werkt die kwetsbaar zijn, zoals kleuters, jongens en meisjes, volwassenen en senioren in rouw. 

Iedere doelgroep kent zijn noden, kwetsbaarheden en aanpak. 

We bieden dan ook een waaier aan opleidingen en richten ons telkens op een specifieke doelgroep

Over onze opleidingen

Komende opleidingen

31 January 2022

Online

Hoe omgaan met kinderen en jongeren in de gehandicaptenzorg?

Agressie is een zeer sterke emotie en kan erg verwoestend zijn, zowel voor de bewoner, de hulpverleningsrelatie maar zeker ook voor de verzorgende en medewerker die dit gedrag over zich heen krijgt. Het is niet makkelijk om om te gaan met een bewoner die agressief gedrag vertoont, toch iks het een veel voorkomend fenomeen en zorgt voor stress, angst en eventueel een vertrouwensbreuk. Agressie kan er zelfs voor zorgen dat de liefde voor de job afneemt. Bewoners kunnen om veel redenen boos worden en hun reactie staat vaak niet in verhouding met wat er op dat moment verteld wordt of gebeurt. De cliënt kan boos worden om iets wat de maatschappelijk werker of medewerker vergat te doen of misschien zelfs nog geen tijd om te doen, een beslissing die van hogerhand genomen wordt, ... De explosie aan emoties, verbaal en/of non-verbaal, is niet meer dan de laatste druppel, de laatste fatale tik die de bom doet ontploffen.

Lees meer

Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik inschrijven?

  Inschrijven doe je door een mail te sturen naar info@rouwenverliesVlaanderen.com

  Gebruik je de datum van de opleiding, eventueel gevolgd door de naam van de opleiding, als mededeling? Zo weten we onmiddellijk voor welke opleiding je je wilt inschrijven of meer info vraagt. We geven namelijk meerdere opleidingen per week. 

 • Ik wil het lesgeld onmiddellijk overmaken.

  Wil je onmiddellijk inschrijven? Dan kan je het inschrijvingsgeld storten op het rekeningnummer van Rouw en verlies Vlaanderen: BE 33 9501 4545 2946

  Wil je de datum van de opleiding gevolgd door jouw naam als mededeling gebruiken? Zo weten we onmiddellijk voor welke opleiding je je wilt inschrijven.

  voorbeeld: 03/02 Mieke Deltomme

  Stuur je ons ook een mail? Zo kunnen we je op de hoogte houden van het verdere verloop.

   

 • Wanneer ontvang ik de link om aan te melden?

  Ik schreef me in de voor een opleiding maar ik kreeg nog geen Zoom-link. 

  Je ontvangt ongeveer een week voor de opleiding de aanmeldingslink. Maak je toch wat ongerust omdat je deze nog niet ontving? Stuur ons gerust een mail en dan kijken we hoe je verder kunnen helpen. 

   

 • Ik ontving de link maar ik kan nog niet inloggen.

  Ongeveer een week voor de opleiding van start gaat ontvang je een mail met de aanmeldingslink. 

  Deze wordt pas 'actief' als de host, dit is de docent die les zal geven, zich inlogt. De docent logt steeds een kwartiertje voor aanvang van de lessen in. Van zodra zij is ingelogt, kan je 'binnenkomen' in het virtueel klaslokaal.