Wat als je kind rouwt?

Je kind beschermen tegen pijn en verdriet is een natuurlijke reflex. Als het huilf of verdrietig is, wil je dat die pijn snel ophoudt. Je troost je kind en je doet er alles aan om die pijn en het verdriet weg te nemen. Je zoekt naar manieren om je kind aan het lachen te brengen en om de pijn te verzachten.

Maar doe je daar wel goed aan?

Wat met emoties die binnen blijven? Is het niet zo dat alles wat binnen zit vroeg of laat zijn uitweg naar buiten vindt?

Het lijkt niet makkelijk om je kind in rouw te helpen, we zijn het immers niet aangeleerd. Hoe ga je met de tranen van je kind om? En wat met een opstandig of teruggetrokken houding? Wat zeg je en wat zeg je beter niet? 

Vertel je dat opa is gestorven, en hoe doe je dat? En wat met de ziekte van oma? En wat met jouw verdriet?

Vanuit een comfortabele positie

In deze lezing kom je alles te weten over hoe je je kind in rouw kan steunen, wat je zegt en hoe je het zegt, wat rouw is en waarom het zo'n pijn doet. We spitsen ons toe op kinderen en zoomen in op alle leeftijden; van baby tot jongvolwassene. 

Na deze lezing kan je vanuit een comfortabele positie op weg om je kind in verdriet en rouw te ondersteunen.

Deze lezing is een toegangsleutel om te praten over wat je bezighoudt, en brengt ouder en kind dichter bij elkaar. 

Daarnaast is het fijn om, tijdens de lezing, je verbonden te voelen en je verhaal te delen met anderen. Het is een plaats waar je vragen en verdriet er mogen zijn, waar je zonder gêne kan vertellen hoe het je vergaat en waar je begrepen wordt.

Inschrijven?

  • mail naar annelies.demey@zorgizegem.be