Contact

telefoon: 0497/202.181

info@rouwenverliesVlaanderen.com

  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Google+ Icon
Workshops en lezingen 
voor geïnteresseerden

Al onze lezingen en workshops zijn op maat. 

Hieronder vind je een greep uit ons aanbod. Al onze lezingen kunnen als  ook als workshop gegeven worden. 

Wanneer de beslissing valt om te scheiden of om uit elkaar te gaan, heb je niet alleen af te rekenen met je eigen verdriet, boosheid, machteloosheid, je moet ook nog eens je kind ondersteunen. 

Ondersteuning in deze moeilijke periode is heel belangrijk, maar hoe doe je dat? Wat zijn de aandachtspunten en valkuilen? 

Welke emoties en reacties kan je verwachten? En hoe ga je om met deze emoties? 

En waar plaats je je eigen gevoelens?

Tijdens deze lezing of workshop krijg je niet alleen antwoord op deze vragen, je krijgt concrete handvaten om je kind te helpen tijdens deze moeilijke en verwarrende periode. 

Lezing: Kinderen ondersteunen tijdens echtscheiding

Ook mogelijk als workshop

Jongeren van 12 tot 18 jaar gaan vaak door een moeilijke periode. Ze zijn op zoek naar hun identiteit, zetten zich tegen hun ouders af, de volwassenen hebben plots heel andere verwachtingen en ze moeten zich ‘volwassen’ gedragen. Maar wat is dat net? En bij overmaat van ramp gieren de hormonen door hun lijf. Je zou het voor minder allemaal niet meer weten.

Ook als ouder natuurlijk niet.

En al helemaal niet meer  wanneer een dierbare overlijdt. Hoe ga je om met je kind in rouw? Knoop je een gesprek aan en wat zeg je dan? Of kan je er ook zijn op andere manieren?

Via concrete werkmiddelen, rollenspelen, kruisbestuiving, praktijkvoorbeelden, oefeningen kom je in deze workshop te weten hoe je jongeren in rouw kan benaderen, hoe je rouw bespreekbaar kan maken en hoe je de jongere kan ondersteunen.

Workshop: hoe jongeren in rouw ondersteunen?

Wat betekent ouder worden en wat doet het met je? 

Zie je enkel de voordelen in en is de zee van tijd opgevuld met een druk verenigingsleven, tijd voor de kleinkinderen, het waarmaken van uitgestelde dromen zoals een cruise, verre reis, het opknappen van je woning, ...

Of kent ouder worden ook een andere kant en sta je plots stil bij de eindigheid van het leven? En wat betekent op pensioen gaan voor je? Hoe ga je om met je lichaam dat verandert en je nieuwe en andere rol die de maatschappij je oplegt? En wat met ziekte of overlijden? 

Deze workshop of lezing richt zich op senioren. Herkenning, taboe's doorbreken en veel gesprekstof zijn enkele sleutelwoorden tijdens deze workshop of lezing.

Rouw en verlies bij senioren

Wat is rouw en hoelang duurt het? Stopt de pijn en het gemis na zes maanden of is het een levenslang proces? En hoe ondersteun je je vriend(in) of collega? 

In deze workshop kom je te weten welke valkuilen en vooroordelen er in onze huidige maatschappij heersen rond rouw en hoe je deze kan omzeilen. Je leert hoe je iemand in rouw kan ondersteunen, wat je beter niet zegt, wat secundaire rouw is, wat je doet wanneer je jezelf geen houding weet te geven, of niet weet wat te zeggen...

Workshop: rouwzorg. Hoe iemand in rouw ondersteunen?

"Wat is dood en hoelang duurt het?" "Kan mama onder de grond eten?" "Opa is nu al lang genoeg dood."

Kinderen stellen zich veel vragen over de dood. Wat is het en wat betekent het? De dood is heel abstract. Je kan het zien noch aanraken en toch als het toeslaat blaast het je van je sokken! Geen wonder dat kinderen geen weg weten met zichzelf.

Wil je de dood op een kindvriendelijke en speelse manier bespreekbaar maken? Dan is deze workshop zeker een aanrader. We spitsen ons uiteraard toe op de mentale leeftijd van de kinderen. 

Tijdens de workshop gebruiken we symboolcommunicatie, spelen en doe-activiteiten. 

Workshop rouw voor kinderen