Contact

telefoon: 0497/202.181

info@rouwenverliesVlaanderen.com

  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Google+ Icon
Team

Tell customers more about you.

Add a few words and a stunning pic to grab their attention and get them to click.

Mieke Deltomme

Mijn naam is Mieke Deltomme, geboren en getogen Izegemnaar.

Sinds ik me kan herinneren maak ik ruimte voor mensen die voor een moeilijke periode staan. Het is dan ook geen wonder dat ik sociale agogie studeerde en daarna in de sociale sector aan de slag ging. 

Al snel wist ik dat er iets ontbrak. Niet het puzzelstukje zoals je vaak hoort, maar de puzzel. Het puzzelstukje was ik. 

Ik was op zoek naar het groter geheel.

Naarmate de queeste vorderde, vond ik steeds meer stukjes  die me vervolledigden en kwam zo in het huisvandeMens terecht. Gesterkt door intensieve opleidingen bij rouwexperten zoals Johan Maes, Lut Célie,  Manu Keirse en zoveel meer begeleide ik er mensen in rouw, gaf opleidingen aan professionelen en nabestaanden, organiseerde en schreef ik herdenkings- en afscheidsplechtigheden.

Mijn plaatje was dan wel zo goed als af, er ontbrak nog één iets: 'Rouw en Verlies Vlaanderen.'

foto 2.jpg

Veerle Deltomme

Mijn naam is Veerle Deltomme.

Al 19 jaar geef ik les waarvan 18 jaar in het buitengewoon onderwijs.

Als leerkracht Zedenleer ben ik voor de kinderen meestal een vertrouwenspersoon. Wekelijks komen ze 2 uur bij mij langs in kleine groepjes. In een warm en huiselijke kader kunnen kleine en grote momenten besproken worden. 

Zo stelde ik vast dat ook kinderen met rouw en verlies te maken krijgen en dat ook zij nood hebben aan een gepaste aanpak. Jonge kinderen gaan anders dan volwassenen met de dood om. Ze verwerken dit op een andere manier die niet altijd te herkennen  is als rouw. Zo wisselen momenten van intens verdriet zich af met spelen en plezier maken. Op andere momenten duiken lichamelijke klachten op, of moeilijk en agressief gedrag.

Ook kinderen moeten met hun vragen terecht kunnen in een veilige omgeving en zo het verlies een plaats geven, hoe moeilijk dit als betrokken volwassene ook is om hen daarbij te helpen.

Daarom zet ik me in voor 'Rouw en verlies Vlaanderen' en ondersteun ik vanuit mijn expertise als leerkracht zowel kinderen als hun families. 

veerle.jpg

Birgit Verbeke

Mijn naam is Birgit Verbeke.

Als voetreflexologe en stresscoach zie ik het dagelijks in mijn praktijk 'Leef'. 

Mensen zitten vast, kunnen haast nog voor- of achteruit, hebben zowel fysieke als mentale problemen door onverwerkt verdriet en vastzittende emoties zoals trauma's.

Hun lichaam en geest is uit balans en dat resulteert in een dagelijks leven dat loodzwaar doorweegt.

Wanneer elke dag een last wordt, wanneer plezier en vreugde zeldzaam zijn... dan is het tijd om er iets aan te doen.

Toen Mieke vertelde over haar missie, de vzw 'Rouw en verlies Vlaanderen' was ik meteen enthousiast om mee te stappen in dit mooi en noodzakelijk project, want praten werkt.

Birgit 1.jpg

.

.

Groene bladeren