Contact

telefoon: 0497/202.181

info@rouwenverliesVlaanderen.com

  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Google+ Icon
Rouwkamp aan zee

 

Het rouwkamp gaat dan wel van start op vrijdag 8 mei om 17 uur, het proces om je verlies écht onder ogen te zien zette je in gang van zodra je klikte op deze link. Waarschijnlijk gaat er nu van alles door je heen en weet je niet echt wat je met al deze gevoelens aan moet. Enerzijds raap je de moed bijeen om stil te staan bij je verdriet en anderzijds ben je bang voor wat het rouwkamp teweeg zal brengen. Stap voor stap nemen we je mee doorheen dit woelige parcours want rouwen is zwaar, zeer zwaar. Rouwen vraagt zoveel energie van je, het zuigt je leeg en laat je uitgeput achter. Geen mens die dit volhoudt. Daarom kozen we ditmaal voor de  Koninklijke Villa in Oostende. Deze idyllische plaats ligt vlakbij het strand en heeft veel ontspannende faciliteiten. Je kan een duik nemen in het zwembad of even herbronnen in de biosauna of infraroodsauna.

​Je dierbare is dan wel niet meer fysiek bij je, je kan hem niet meer aanraken of dicht tegen hem aan kruipen, de band die je met hem hebt is er wél nog. Je houdt die verbinding in stand door in gedachten met hem te praten, door naar het graf te gaan, raad te vragen wanneer je het zelf niet meer weet, een kaars te branden voor de urn die thuis staat, tegen de foto te praten die op de kast staat. Rouw betekent niet het einde van een relatie of band, het luidt een - zeer ingrijpende - verandering in. Je dierbare leeft verder in jou, in de herinneringen, in de dingen die jullie samen beleefden, de toffe momenten die jullie meemaakten, in de levenslessen die hij of zij je meegaf, de raadgevingen en wijze woorden…

Je geliefde behoort niet tot het verleden, hij behoort nog steeds tot je leven. Je dierbare blijft deel uitmaken van jou en van de persoon die je door hem geworden bent. In het rouwkamp leer je een brug bouwen tussen je leven van voor het overlijden en je leven van na het overlijden. Zo zet je, gesterkt door de liefde en herinneringen aan je dierbare, stappen in een nieuw en ander leven.

Het rouwkamp kost 570 euro. Daar zit inbegrepen: de overnachtingen in de Koninklijke Villa, therapieën, toeristentaks, werkmateriaal,  alle maaltijden, gebruik van het zwembad, de biosauna en infraroodsauna, fitnessruimte, activiteiten zoals aquagym, yoga, …​

De activiteiten op het driedaagse rouwkamp:

Dagelijks staat er een therapie gepland, maar er is ook heel wat tijd om te ontspannen en tot rust te komen. Heb je zin om deel te nemen aan één van de vele activiteiten van de Koninklijke Villa of wil je samen een wandeling maken, aan het strand uitwaaien of kuieren in Oostende? Alles kan!

En dat we ook plezier zullen maken en af en toe eens goed zullen lachen, dat is ook voorzien.

De activiteiten waarin we werken rond rouw bestaan uit een afwisseling van gezamenlijke praatsessies en doemomenten. Onze werking en activiteiten zijn er voor iedereen. Vrees je dat bepaalde zaken niet haalbaar voor je zijn, breng ons op hoogte. We bezitten genoeg creativiteit en enthousiasme om onze therapiesessies aan te passen.

Hieronder vind je een greep uit de sessies.

Kennismaking, de bloem

Na het avondeten gaan we van start met de eerste activiteit. We zijn er ons van bewust dat het niet evident is om openhartig te zijn. Maar wees gerust dat hoeft ook niet. Alles kan en niets moet, laat dat duidelijk zijn. En dat onderling vertrouwen komt wel vanzelf naarmate je elkaar beter leert kennen. Of misschien vind je  het net  een geruststelling dat je elkaar nog niet zo goed kent en valt het je net daarom makkelijker.

Hoe dan ook, we bouwen het onderlinge vertrouwen geleidelijk aan op. Daarom maken we in  de eerste activiteit gebruik van symbool communicatie. We vragen je dan ook om een bloem mee te nemen die je op één of andere manier doet denken aan je dierbare. Heb je meerdere dierbaren verloren, voel je dan vrij om meerdere bloemen mee te nemen.

Al deze prachtige bloemen worden in een vaas gezet en krijgt een mooie  plaats waarbij haar schoonheid volledig tot haar recht komt. Tijdens de groepstherapieën en/of  -sessies wordt de vaas met bloemen centraal en dichtbij neer gezet, zo willen we de band met je dierbare benadrukken.

De rust (her)vinden

In de prachtige omgeving zoeken we de rust op. Misschien liep je jezelf voorbij de laatste tijd, omdat het gemis en het verdriet je helemaal opslorpt, of misschien duw je zo de rouw van je weg.

Terug in contact staan met jezelf is essentieel in je leven, zo ook in je rouwproces. 

Wie ben ik? Wat wil ik in mijn leven?  Hoe kan ik de weg van mijn leven hervinden?

Herinneringen blijven koesteren

Je dierbare is dan wel  fysieke niet meer onder ons dat wil allerminst zeggen dat je band met hem of haar ophoudt. Je dierbare leeft verder in je hart en in je herinneringen. Tijdens moeilijke momenten kan hij of zij een baken van steun zijn. Weet je niet meer waarin of waaruit dan kan hij of zij een steun voor je zijn, en tijdens speciale gebeurtenissen kan je je echt verbonden voelen met hem of haar. En dat is maar goed ook. Want zolang je zijn of haar aanwezigheid voelt, hem of haar bij naam blijf noemen leeft je dierbare verder in je hart en herinneringen.

Wanneer ervaar je steun van je dierbare, welke levenslessen gaf hij of zij je mee, wat zou je hem of haar zo nog graag zeggen, hoe bouw je je leven verder op zonder de fysieke aanwezigheid van je dierbare, ….

 

Herdenken

's Avonds, wanneer het donker is, houden we een kaarsjesmoment. We herdenken onze dierbaren. Als je dat wil, kan je je dierbare nog eens toespreken. Wat betekende hij of zij en  wat zal hij of zij altijd voor je betekenen tot ver over de grenzen van de dood heen. Misschien wil je hem of  haar  zeggen hoe je leven eruit ziet sinds het heengaan, hoe moeilijk het is om je leven weer zin te geven, en hoe je probeert verder te gaan zonder zijn of haar fysieke aanwezigheid.

De afgelegde weg

Het einde van het rouwkamp is in zicht.  Je legde een hele weg af. We blikken  samen achteruit. Wat is er veranderd en waarin voel je je sterker? 

En we kijken naar de toekomst. Hoe ziet die er nu voor je uit, welke stappen zet en hoe ga je toekomst tegemoet?

  

Wil je je al inschrijven? Dat kan! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Onderaan deze pagina vind je onze contactgegevens. Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van het inschrijvingsgeld en de plaatsen zijn beperkt. Van zodra je bent ingeschreven