Contact

telefoon: 0497/202.181

info@rouwenverliesVlaanderen.com

  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Google+ Icon

rouwvakanties:

van zaterdag 13 april tot en met donderdag 18 april 2019

van zaterdag 26 oktober tot en met donderdag 31 oktober 2019

rouwweekend:

van  vrijdag 13 september (16u) tot en met zondag 15 september (19u)

Rouwvakantie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van zaterdag 13 april tot en met donderdag 18 april 2019 gaat de allereerste rouwvakantie voor volwassen in België door. Eindelijk! Want als volwassene lijkt het steeds alsof je in de vergeethoek wordt geduwd, net omdat je volwassen bent, is het  alsof je sneller met het leven moet doorgaan en 'je hoofd niet mag laten hangen'. Maar niets is minder waar, natuurlijk. Wist je dat volwassenen het vaak zelfs nog moeilijker hebben  bij het heengaan van een dierbare? Je houdt je sterk voor de (andere) kinderen of partner, je probeert zo goed mogelijk te presteren op het werk want de inkomsten zijn broodnodig, en net omdat je je staande houdt lijkt het alsof je een klankbord bent voor de anderen. Je onderdrukt je eigen verdriet en gemis, er is geen of niet voldoende ruimte voor jouw rouw.

Pas later, wanneer iedereen het nieuwe evenwicht heeft hervonden en het leven van alle dag herneemt, barsten jouw gevoelens meestal los. Ineens word je overspoeld door verdriet, pijn en is het gemis te groot om dragen. Je rouwt.

De omgeving reageert  verbaasd en begrijpt je meestal niet. "Ben je er nog  steeds niet over", "Het is toch al zo lang geleden", of "Het wordt eens tijd dat je je leven herneemt", je hoorde dergelijke uitspraken ongetwijfeld al. En daar sta je dan, gekwetst en nog eenzamer.  Het is dan ook niet verwonderlijk dat je je terugtrekt of de schijn ophoudt dat alles goed met je gaat, terwijl van binnen het verdriet je verteert.  

Tijd om dit te doorbreken en tijd om gehoor te geven aan jouw gevoelens en je  rouwproces.

Herken je je in bovenstaande omschrijving, of zit je vast in je verdriet  en wil je wel vooruit maar weet je niet hoe? Dan kan de rouwvakantie iets betekenen voor jou.

Stap voor stap word je meegenomen doorheen je rouwproces,  je leert lichtpunten in te bouwen en je zet stappen naar een nieuwe en andere toekomst, de pijn wordt verzacht.  

 

infoavond

infoavond deelnemers

Bohan

dagindeling en activiteiten

HYDRA

Programma en activiteiten

Men

SANTORINI

het  menu