Rouwzorg op de werkvloer

​Rouwzorg op de werkvloer spitst zich specifiek toe naar ondernemingen, organisaties, bedrijven, leidinggevenden en medewerkers.

 

Je kan bij ons terecht voor trainingen en workshops gericht naar werknemers in rouw. Hoe ga je om met een werknemer in rouw, wat zeg je en wat zeg je beter niet? Licht je de collega’s in van een verliessituatie en ga je op bezoek? Hoe begeleid je hem terug naar het werk en verwacht je de volle focus of las je rustmomenten in? En wat na het eerste jaar, of tweede jaar? Rouw kent dan wel een beginpunt, maar kent het ook een eindpunt? Het werk kan een vangnet zijn voor de medewerker in rouw, een vaak onderschatte steun. Werk biedt steun, is een reden om uit te bed te komen, verzet de zinnen al was het maar voor even, ... En dat doet deugd.  

 

We vinden het belangrijk dat je als werkgever of leidinggevende weet dat je een medewerker in rouw er door kan helpen.  

 

Wist je dat 40% van de rouwenden het eerste jaar ziek thuis blijft? En na dat jaar 1 op de 5 ofwel ontslagen wordt of zelf opstapt? En dit omdat de werkgever en werknemer elkaar niet meer begrijpen. Dit is zeer spijtig. Maar zover hoeft het niet te komen. We ondersteunen de werkgever en geven hem tools, tips en tricks om dat vangnet te kunnen zijn. Wil je een intensieve training of liever een workshop voor bijvoorbeeld de preventie dag?  Of leg je liever de focus op rouw in bredere zin zoals verhuis, scheiding, verlies baan, …?

 

Neem gerust contact met ons op.