Ontdek onze

boeken

Dicht-bij-me-boek

Werkboek voor jongens en meisjes bij overlijden.

 

Dit boek is voor jongens en meisjes van 8 tot 14 jaar die afscheid moesten nemen van iemand die ze heel graag zien. Het dient als houvast om de persoon die je zo graag ziet dicht bij je te houden. In het boek is er veel ruimte voor jouw gevoel, het boek neemt je stap voor stap mee doorheen je rouwproces. Je kan in het boek foto's plakken, tekenen, schilderen, schrijven, … je gevoelens de vrije loop laten. Doorheen het gebruik van het werkboek voel je dat de pijn en het gemis op een andere manier aanwezig zijn, ze verzachten. Gesterkt door de herinneringen ga je op een andere manier door het leven.

 

De mooie prenten in het boek stralen troost uit en doen je even wegdromen. De gedichten vertellen wat het is om iemand te missen en hoe je weer stap voor stap de schoonheid aan herinneringen leert zien. De wist-je-datjes laten zien dat wat jij voelt en denkt heel normaal is en nemen zo het idee weg alleen te zijn met het gevoel. Ze doorbreken taboes en maken rouw bespreekbaar.

 

Het boek is eveneens een toegangssleutel om over de overledene te praten met een volwassen vertrouwenspersoon. Het boek kan zelfstandig gebruikt worden vanaf 8 jaar en is toegankelijk voor alle leeftijden. Dit werkboek is ook geschikt voor de rouwkoffer in CLB’s, bibliotheken, …

 

Het boek telt 56 pagina’s en kost 20 euro

Dicht-bij-me-boek

Werkboek voor volwassenen bij overlijden. 

 

Dit boek is voor volwassenen die afscheid moesten nemen van iemand die ze heel graag zien. Het dient als houvast om de persoon die je graag ziet dicht bij je te houden. In het boek is er veel ruimte voor jouw gevoel, het neemt je stap voor stap mee doorheen je rouwproces. Je kan in het boek schrijven en je gevoelens de vrije loop laten. Doorheen het gebruik van het werkboek voel je dat de pijn en het gemis op een andere manier aanwezig zijn; ze verzachten. Gesterkt door de herinneringen ga je op een andere manier doorheen je leven. De mooie prenten in het boek stralen troost uit en doen je wegdromen. De gedichten vertellen wat het is om iemand te missen en hoe je weer de schoonheid aan herinneringen leert zien. De wist-je- datjes laten zien dat wat jij voelt en ervaart heel normaal is en nemen zo het idee weg alleen te zijn met het gevoel. Ze doorbreken taboes en maken rouw bespreekbaar.

Het boek telt 78 pagina’s en kost 25 euro

Partnerverlies bij senioren, door ziekte en overlijden.

Met het verlies van je partner verlies je niet alleen zijn fysieke of emotionele nabijheid, je verliest een stuk van je verleden, je heden en de toekomst die je voor ogen had. Je verliest een stuk van jezelf. Hoe ga ik daarmee om? Kan en mag ik rouwen als mijn partner fysiek nabij is maar steeds verder van me wegglijdt? Wat is de impact van mijn partners ziekte op ons én mijn leven?

 

En wat bij overlijden? Al deze en heel wat andere vragen komen aan bod in dit toegankelijk geschreven boek. Het bestaat uit herkenbare verhalen uit Miekes praktijk en een theoretisch onderbouwde houvast. Het boek doorbreekt niet alleen taboes, het biedt ook steun en omschrijft dat wat jij voelt, denkt, doorleeft
heel normaal is. Anderzijds is dit boek een toegangssleutel om te praten over wat er in je omgaat.


Het boek telt 137 pagina’s en kost 20 euro

Doodgewoontes en Grafsymbolen

Doodgewoontes en Grafsymbolen neemt je mee langs grafzerken, stervenrituelen en gewoontes rond het doodgaan, van de middeleeuwen tot en met de Verlichting. Het is de periode van de pest en maait vele levens weg. De dood is alom tegenwoordig en maakt deel uit het van het dagelijks leven, in verhalen, gedichten, de dodendans, … en zelfs in het medicijnkastje. Veel van onze huidige rituelen en doodgewoontes kent zijn oorsprong bij de Oud Germanen.

 

Ze werden overgenomen en verbasterd door de Kerk en zijn tot op de dag van vandaag nog steeds in gebruik. In het tweede deel van het boek staan we stil bij de grafsymbolen. Ze vertellen het verhaal van de gestorvene. Wanneer je de taal van de symbolen kent, ontwar je in een simpele oogopslag wat de symboliek betekent. Doodgewoontes en Grafsymbolen kwam tot stand na onderzoek in Edinburgh. Als per toeval kwam de auteur op een zeer oud kerkhof terecht. Het begin van een mooi verhaal.

Het boek telt 291 pagina’s en kost 25 euro

Ouder worden, de zwaarte van afscheid en verlies bij senioren.

Ouder worden, de zwaarte van afscheid en verlies bij senioren. Ouder worden wordt vaak gezien als een zegen. Je rekent niet meer af met de vele ‘moetens’ die het leven van je eist en je begint je tweede leven. Maar ouder worden kent ook een keerzijde. Want hoe ouder je wordt, hoe groter je rugzakje. En dat is niet altijd gevuld met mooie herinneringen en hartverwarmende momenten. Hoe ouder je bent, hoe meer gebeurtenissen je levenspad kruisten,
tegenslagen horen daar nu eenmaal bij.

 

Niet alleen de zwaarte van de tegenslagen, verliezen en het afscheid, maar ook de draagwijdte en de hoeveelheid wegen steeds meer door. Je hoorde het misschien al: “Het hoort bij het ouder worden.” Maar is dat wel zo? Ontneem je zo niet het bestaansrecht van wat er in je omgaat en weegt dat op den duur niet door?

 

Als je ervan uitgaat dat overlijdens, verliezen, afscheid nemen van al wie en wat je dierbaar is normaal is, kijk je dan niet de andere kant op door je verdriet en de impact van het verlies te normaliseren of te minimaliseren? En weegt zo je rugzakje niet meer door?

Het boek telt 190 pagina’s en kost 20 euro

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle

CONTACTEER ONS

Tel. +32(0)497 20 21 81

Mail: info@rouwenverliesVlaanderen.com

Algemene voorwaarden