Contact

telefoon: 0497/202.181

info@rouwenverliesVlaanderen.com

  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Google+ Icon

driedaags rouwkamp

De beide rouwvakanties waren in en mum van tijd volzet.

Maar niet getreurd, we bieden je een gelijkaardig programma aan: het driedaags rouwkamp.

 

De driedaagse start op woensdag 17 juli om 10 uur en eindigt op vrijdag 19 juli om 17u  en gaat door in Groenhove, Bosdreef 5, 8820 Torhout. 

Deze idyllische plaats ligt verscholen in de rust van het bos. Het diende vele jaren als klooster. Nu is het een ontmoetingsplaats voor mensen die de drukte van het dagelijks leven even op halt zetten en bewust stilstaan bij zichzelf. Zo is het ook één van de vele verpozingsplaatsen op weg naar Compostella. (foto's vindt je hier).

De drukte van het leven even achter je laten en stilstaan bij jezelf is wat ook wij zullen doen tijdens het driedaags rouwkamp. Daarom kozen we ook voor deze locatie.

Het bestaat uit een mix van gezellig binnentuintjes, praat- en/of bezinningsplaatsen zowel binnen als buiten, wandelroutes in ongerepte natuur…

En al is de insteek hetzelfde als bij de rouwvakantie, er zijn een aantal lichte verschuivingen. Zo kozen we ervoor dat je -natuurlijk- je eigen kamer hebt, maar dat je ditmaal ook een eigen privébadkamer hebt met douche, lavabo,en toilet.

De kamer is voorzien van een eenpersoonsbed, een werktafel en natuurlijk het  sanitair gedeelte.

Ook steken we drie maal per dag onze voeten onder tafel. We koken dus niet  meer zelf. (Gluten)allergisch, vegetariër, of fervent vleeseter? Onze kok maakt alles klaar. 

Dat er nood is aan ondersteuning bij volwassenen in het rouwproces werd al snel duidelijk.  Want als volwassene lijkt het steeds alsof je in de vergeethoek wordt geduwd. Net omdat je volwassen bent, is het  alsof je sneller met het leven moet doorgaan en 'je hoofd niet mag laten hangen'. Maar niets is minder waar, natuurlijk. Wist je dat volwassenen het vaak zelfs nog moeilijker hebben  bij het heengaan van een dierbare? Je houdt je sterk voor de (andere) kinderen of voor je partner, je probeert zo goed mogelijk te presteren op het werk want de inkomsten zijn broodnodig, en net omdat je je staande houdt lijkt het alsof je een klankbord bent voor de anderen. Je onderdrukt je eigen verdriet en gemis. Er is geen of niet voldoende ruimte voor jouw rouw.

Pas later, wanneer iedereen het nieuwe evenwicht heeft hervonden en het leven van alle dag herneemt, barsten jouw gevoelens meestal los. Ineens word je overspoeld door verdriet, pijn en is het gemis te groot om dragen. Je rouwt.

De omgeving reageert  verbaasd en begrijpt je meestal niet. "Ben je er nog  steeds niet over?", "Het is toch al zo lang geleden.", of "Het wordt eens tijd dat je je leven herneemt." Je hoorde dergelijke uitspraken ongetwijfeld al. En daar sta je dan, gekwetst en nog eenzamer.  Het is dan ook niet verwonderlijk dat je je terugtrekt of de schijn ophoudt terwijl van binnen het verdriet je verteert.  

Tijd om dit te doorbreken en tijd om gehoor te geven aan jouw gevoelens en je rouwproces.

Herken je je in bovenstaande omschrijving, of zit je vast in je verdriet  en wil je wel vooruit maar weet je niet hoe? Dan kan deze driedaagse zeker iets zijn voor jou.

Stap voor stap word je meegenomen doorheen je rouwproces,  je leert hoe je weer sterker wordt in jezelf, de pijn wordt verzacht.  Je ziet weer lichtpunten.

Iedere  dag staat er een therapie gepland. Je staat stil bij het verlies van je dierbare, de leegte die hij of zij in je leven achterlaat, wat het betekent om zonder hem of haar door het leven te gaan én hoe je je leven kan hernemen, de herinneringen innig verankerd in je hart.

De driedaagse kost 320 euro. Daar zit inbegrepen: de overnachtingen, rouwactiviteiten, begeleiding, toeristentaks, werkmateriaal,  half pension (ontbijt en middagmaal zitten in de prijs inbegrepen. Hierbij kan je telkens kiezen uit vegetarisch, vlees of vis  en aangepaste aan een dieet) Niet inbegrepen: avondmaal. Je kan ter plaatse boterhammen, soep, of een eenpansgerecht verkrijgen of we trekken er samen op uit en gaan iets eten.

We voorzien een lekker en uitgebreid ontbijt en over de middag een deugddoende warme maaltijd. ’s Avonds kan je ter plaatse kiezen uit boterhammen, soep of een eenpansgerecht.

De rouwtherapieën vinden in de namiddag plaats. We kunnen ons goed voorstellen dat je na de activiteit misschien even alleen wilt zijn of dat je je zinnen wilt verzetten. Je kan je terugtrekken op je kamer, een stevige wandeling maken op het domein, samen een gezelschapsspel spelen, even napraten in één van de vele uitnodigende zitplaatsjes of misschien trek je liever even de stad in en eet je daar iets.  Door de formule van het halfpension proberen we zo alle opties open te houden.

Infoavond

dinsdag 7 mei van 19u30 -21u 

De Leest, Izegem

Locatie en omgeving

Infoavond deelnemers

Programma en activiteiten